Halloween DIY’s

Halloween komt er weer aan, een avond die gepaard gaat met scary, spookachtige elementen in en rondom je huis. Op deze avond wordt er weer aangebeld met de bedoeling om je aardig te doen schrikken. Traditie wil dat wanneer je mee doet aan Halloween, je dit ook zichtbaar maakt aan of rondom je woning. Zo weten de kinderen die op tocht gaan om snoepjes te ronselen dat ze ook bij jou kunnen aanbellen! Ideaal moment dus om je creatieve vingers aan de slag te laten gaan met pompoenen.

Met pompoenen kan je veel kanten uit, met verf, met lijm. Extra leuk  is het natuurlijk wanneer er ook nog eens lichtjes bij komen. Je kan kiezen voor lichtjes op batterijen of kaarsen. Ga je met een scherp mes aan de slag om er leuke vormen in te snijden of neem een boormachine ter hand? Er zijn oneindig veel mogelijkheden, daarom vuur ik enkele leuke pompoen-ideetjes op je af!

poempoen idee 1.png
Pompoen met lichtjes DIY link

Je zal altijd voor een gat moeten zorgen om je verlichting of kaarsje in de pompoen te krijgen, maak dit in het bovenste gedeelte of aan de achterkant.

Verder kan je met je boormachine verschillende patronen in je pompoen boren, grote gaatjes, kleine gaatjes, wees maar lekker creatief.

Ook leent een pompoen er zich toe bloemen in te zetten, wil je deze lang levend houden, zorg dan dat de geboorde gaatjes niet te laag komen zodat je wat water in de pompoen kan doen.

 

 


 

blingpumpkin
Bling Bling pompoen DIY link

 

Overal kom je ze wel tegen de kralenslingers voor in de kerstbomen. Heb je er nog eentje van vorig jaar? Super! Is dit niet het geval? Intussen vind je zowat in alle winkels al kerstdeco.

Met knutsellijm in de aanslag, begin je aan de top van de pompoen en ga je zo langzaam in draaiende beweging naar beneden met de de kralenslinger.

In een mum van tijd heb je een glossy pompoen!
Uiteraard wel goed laten drogen anders is je werk voor niets geweest!

 

 

 


confetti-pumpkin
Confetti Pompoen DIY link

 
Je kan ofwel je pompoen wit spuiten met matte of glanzende spuitverf. Of je kiest een kunststof pompoen en als het even kan al een witte dan ben je daar al mee klaar. Lijm de bovenkant vanaf de steel in tot halverwege (langs de zijkant met stukjes, niet het geheel lijmen), en besprenkel deze lijm dat met de gewenste kleur confetti en laat vervolgens goed drogen.

 

 


vleermuis pompoen.PNG
Vleermuis pompoen DIY pagina

Een gemakkelijke DIY, ofwel spuit je weer je pompoen, ofwel ga je voor een kunststof pompoen weer bij voorkeur een witte. Verder heb je niets meer nodig dan zwart papier (ietsje dikker papier voor de stevigheid) en lijm. Een sjabloontje dat zelf maakt van een vleermuis, je knipt deze uit in het gewenste aantal en plakt ze vervolgens op je pompoen.

 

 


fluffy pompoen.PNG
Pompoen met Pelsje DIY pagina

Mijn persoonlijke favoriet is deze mega fluffy pompoen. Met een hoog aaibaarheidsgehalte steelt deze de show. Een klusje wat toch wel eventjes je tijd en geduld vraagt. Bij voorkeur een kunststof pompoen waarbij er een gat in het bovenste gedeelte wordt gezaagd. Vervolgens wordt de pompoen voorzien van gaatjes in de zijkanten om  de verlichting in door te steken. Kies hier bij voor lampjes die ook in kerstbomen worden gehangen, maar op batterij, want de bovenkant wordt weer dicht gedaan zodat de pels op de pompoen kan gelijmd worden.

Daarna dien je stroken van de pels te maken en deze te lijmen op de pompoen met een lijmpistool. Zeker met lijm en het pelsje ga je voorzichtig moeten zijn want het gaat snel samenklitten wat het minder mooi maakt. Wanneer alle stroken geplakt zijn heb je nog eens stuk hout nodig voor de steel van de pompoen die je ook lijmt met je lijmpistool en nadien bij voorkeur nog een leuke strik wat ook er voor zorgt dat je geen lijmresten zal zien aan de steel. Super cute is deze toch wel hoor!!

J.x

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s